Aku Seorang Perantau


Wednesday, 16 August 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


Tuesday, 15 August 2017

Alhamdulillah dah 11,000 Pageviews!

Assalamualaikum 안녕하세요!

Alhamdulillah Iffat tak sangka pageviews blog ni dah mencecah 11,000.So,apa nak buat bila pageviews dah cecah 11,000?Haaa... apa lagi post lagi banyak artikel menarik dalam blog ni la.Iffat jadikan ni sebagai suntikan semangat untuk post lebih banyak post yang berfaedah untuk kepentingan Iffat dan kita semua.Lepasni untuk sesiapa yang nak minta sponsor untuk buat buat giveaway tu boleh DM Iffat.In Sha Allah Iffat boleh sponsor.Cuma,Iffat tak terfikir lagi nak buat giveaway.Setakat ni jadi sponsor ja yang termampu.Tak apa,Iffat bergerak slow-slow.Artikel-artikel menarik akan menanti korang semua!So,Stay Tuned!

Belum join giveaway dari aerillhassan.com?

Meh click link ni : https://aku-seorang-perantau.blogspot.my/2017/08/jadi-sponsor-untuk-giveaway-ogos-2017.html

Sunday, 13 August 2017

BTS BUAT COMEBACK UPCOMING SEPTEMBER



 Assalamualaikum 안녕하세요!

Entry kali ini berkenaan dengan BTS(Bangtan Boys) akan buat comeback mereka pada bulan September nanti.Berkonsepkan 'Love Yourself",ianya akan mengubatkan hati para army yang ditunggu.Selama 7 bulan tanpa khabar berita,akhirnya BigHit Entertainment mengeluarkan satu kenyataan pada 24 Julai mengatakan BTS akan buat comeback pada september ini.

Pihak BigHit juga tidak mengeluarkan kata putus sama ada ingin dikeluarkan dalam full album ataupun mini album.Tarikh untuk release lagu juga belum lagi diumumkan.Sebelum ini juga terdapat rumors berkata BTS akan buat comeback pada August tetapi BigHit telah mengetepikan rumors tersebut.Walaubagaimanapun,ia telah melegakan hati para army kerana sudah lama keluarkan lagu.Jadi,dengan comeback september ini akan memberi kelegaan kepada para army.Di bawah disertakan poster-poster sempena comeback mereka pada september ini.

                                                   
[Trans] If I could turn back time, I want to go back to the sea of that summer
Credits : BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] After returning from that sea, we were all alone
Credits : BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] If I could turn back time, I want to be the best man in the world
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] Would you not have left me? If I had made a different choice?
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] I only watch you from behind, because now is not the time
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] I lied, because there is no reason to love someone like me
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] Don’t come closer, you will become unhappy
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
[Trans] The direction (my) heart steers, The day when I wish I could run towards that place/direction
Credits :BigHitEnt.
Eng. Trans : Peachisoda
Full credits to:https://btsdiary.com/


Saturday, 12 August 2017

Misi Kuruskan Badan Bermula Esok!


Assalamualaikum 안녕하세요!


So,apa pulak pasal entry kali ni?Tadi terdetik dalam hati kira-kira jam 0850 waktu tempatan(bapak ah macam pembaca berita).Terdetik nak kuruskan badan.Berat bersih Iffat sekarang 94.5 KG  terSangat berat ye.So,dah terdetik nak kuruskan badan kita buat satu Challenge.Challenge dia adalah kurangkan pengambilan makanan yang common.Maksudnya kalau nasi selalu tambah tiga kali tu,kurangkan menjadi sekali.So,esok lah bermulanya hari untuk menyahut cabaran tersebut.Bukan apa,sekadar menjadi pembakar semangat.Bila tengok member-member yang ada six-pack takkan tak terdetik langsung kot nak kurus.

Mestilah ada!Cuma masalahnya adalah malas sahaja.
Malas ni orang cakap memang tak ada penyakit ah!Senang cerita penyakit berbahaya la katakan lagi bahaya dari bisa ular tau!Iffat dulu pernah la jugak install apps macam-macam 30 Days Fitness la apa la,tapi?Semua tu kelaut.Untuk first memang la ada semangat tu tapi bila dah start second and so on,penyakit malas tu datang balik.Dulu iffat kurus, start form three iffat gemuk balik sebab iffat stress dengan result PT3 and what's the solution?!Of Course,MAKANAN!Waktu tu kalau nak imbaukan balik boleh bayangkan tak?Daripada 60 kg naik ke 86 kg.Perubahan yang sangat drastik di situ.

Ada ja orang cakap iffat gemuk.Kira macam tak mungkin terlepas dengan kutukan orang la.Jadi ni mungkin bagi iffat adalah satu inisiatif untuk kuruskan badan and i hope so.Iffat dulu rajin la jugak tengok The Biggest Looser kat channel DIVA 702 dan melalui show tu lah iffat ada effort nak kuruskan badan.Sekarang dah tak ada dah show tu.Sepatutnya show macam tu la perlu dibanyakkan sebab dalam banyak-banyak negara,Malaysia antara rakyat yang menghidap obesiti paling ramai.

So,Ready for tomorrow? Yes! Totally Ready.
Tunggu saya untuk kurus ye!

Assalamualaikum.

Thursday, 10 August 2017

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com!!!






Assalamualaikum dan salam sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 

  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI



17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017

Untuk Senarai Hadiah boleh kilik SINI 


Sekian , terima kasih